Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران گفت: سامانه معاملات بورس هم اکنون حدود ۱۶ هزار تراکنش در ثانیه و نزدیک به ۴ میلیون معامله در روز را به شکل روان و بدون اشکال پوشش می‌دهد.

به گزارش برنا به نقل از  اتاق بازرگانی تهران، روح اله دهقان، مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، تعداد بازدیدهای سایت tsetmc را در حال افزایش دانست و گفت: با پیاده سازی برنامه توسعه‌ای جدید، آمادگی انجام تراکنش‌های بالا را در سامانه معاملات داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در چند ماه گذشته خصوصاً از شهریور سال جاری، توسعه‌های جدیدی در سامانه معاملاتی پیاده سازی شده که باعث شده ظرفیت سامانه معاملاتی برای تراکنش‌ها افزایش پیدا کند.

دهقان با بیان اینکه شرکت مدیریت فناوری بورس تهران همچنان روی سایت tsetmc و زیر سخت‌های آن در حال فعالیت است، افزود: هم اکنون این سامانه حدود ۱۶ هزار تراکنش در ثانیه و نزدیک به ۴ میلیون معامله در روز را به شکل روان و بدون اشکال پوشش می‌دهد.

این مقام مسئول در بورس تهران، در عین حال به کارگیری ابزارهای مالی جدید در بازار سرمایه را نیازمند زیرساخت‌های قوی در بخش فناوری اطلاعات دانست و گفت: این حوزه سامانه، نیازمند تغییرات اساسی است تا بتواند از این ابزارهای مالی پشتیبانی کند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه فناوری اطلاعات جای کار فراوان در بازار سرمایه وجود دارد، افزود: الان که بازار به روند مثبت خود برگشته و تعداد معاملات افزایش یافته، اگرچه سامانه معاملات پاسخگو است و می‌تواند حتی بیشتر از قبل تعداد معاملات را پشتیبانی کند ولی طبیعی است که لازمه سرویس دهی مناسب توسعه و بهبود مستمر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران با اشاره به برخی تغییرات در سامانه معاملاتی گفت: اخیراً بخش نمادهای پربیننده با نمادهای پرتراکنش جابجا شد تا بتوانیم دیتای بهتری را در اختیار سهامداران قرار دهیم.

وی توضیح داد: نمادهای پرتراکنش نشاندهنده شرکت‌هایی هستند که از تعداد معاملات بالاتری برخوردارند؛ یعنی اقبال بیشتری به این نمادها در بازار وجود دارد و تراکنش‌های بیشتری را در داخل سامانه تولید می‌کنند.

دهقان همچنین اظهار داشت: تاکنون تلاش کرده‌ایم با سامانه موجود، حتی‌الامکان ابزارهایی از قبیل اختیار معامله، معاملات آتی، گواهی سپرده و فروش تعهدی را پیاده سازی کنیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران با ابراز امیدواری در خصوص ایجاد توسعه‌های جدید روی سامانه معاملاتی گفت: انتظار می‌رود ابزارهای مدیریت ریسک را بیشتر در اختیار قرار دهیم تا افراد بتوانند چه در روال‌های مثبت و چه منفی بازار، ریسک خود را مدیریت کنند و با یک سود معقول در بازار فعالیت داشته باشند.

وی همچنین عملکرد و رفتار سامانه معاملاتی را در شرایط مثبت و منفی مطابق با دستورالعمل توقف و بازگشایی دانست و گفت: محاسباتی که در توقف‌های ۲۰ درصد و ۵۰ درصد در سامانه انجام می‌شود، از طریق ماشین است. لذا چه در شرایط مثبت، چه در شرایط منفی، محاسبات بر یک مبنا و کاملاً بر اساس دستورالعمل توقف و بازگشایی است و به جرأت می‌توان گفت سامانه توقف و بازگشایی، خطایی ندارد.

دهقان افزود: پیشنهاد می‌کنم افرادی که در این بخش ابهام دارند مجدداً دستورالعمل‌ها و ویدئوهای آموزشی این حوزه را مطالعه کنند تا موضوع برای آنها شفاف شود.

وی با اشاره به حملات سایبری و ضرورت امنیت اطلاعات در بازار سرمایه گفت: سعی کرده‌ایم بخش اساسی سامانه معاملات را به طور کامل از شبکه‌های اینترنتی جدا و در یک شبکه ایزوله با درگاه‌های استاندارد نگه داری کنیم؛ گرچه این به تنهایی تضمینی برای امنیت اطلاعات نیست.

دهقان با تاکید بر اینکه امنیت اطلاعات، یک کار پیوسته و شبانه روزی است، خاطرنشان کرد: مدعی امنیت ۱۰۰ درصدی نیستیم اما در این حوزه از متدهای به روز دنیا استفاده می‌کنیم و تیم‌های امنیتی به طور مداوم سامانه معاملات را رصد و روی آن کار می‌کنند تا از نفوذ و حملات سایبری جلوگیری شود و بتوانیم سرویس پایداری را به ذینفعان و بازدیدکنندگان ارائه دهیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران افزود: در حال حاضر تنها درگاهی که روی اینترنت، فعال داریم سایت Tsetmc است که در مورد آن هم سعی کرده‌ایم دیتای حساس و محرمانه‌ای روی این سایت نگه‌داری نشود، تا اگر به هر دلیلی امنیت سایت به خطر افتاد، دچار مخاطره افشای اطلاعات نشویم و مشکلی برای بازدیدکنندگان سایت رخ ندهد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بورس تراکنش معاملات بورس سامانه معاملاتی سامانه معاملات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۰۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!

به گزارش خبرآنلاین ،دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در پایان معاملات دومین روز هفته جاری، با افت ۰.۸۷ درصدی، معادل ۲۰ هزار و ۲۸۴ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۸۴ هزار و ۸۳۳ واحد قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت: رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۹۹ درصدی (معادل هفت هزار و ۵۳۶ واحد) در پله ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) را در روز یکشنبه، سه هزار و ۹۶ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز یکشنبه را ۶.۹ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج پول در پایان معاملات روز یکشنبه بورس، از خروج ۱۱۹.۵ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خبر می‌دهد.

پیش‌ بینی بورس دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه، در حالی که همه اهالی تالار شیشه‌ای منتظر یک شروع مثبت و قوی بودند، روز منفی دیگری را پشت سر گذاشت. قامت سرخ نقشه بازار بورس، نشان از منفی بودن ۸۰ درصدی تابلوهای بورسی داشت.

حجم و ارزش پایین معاملات در کنار توقف روند ورود پول حقیقی‌ها به بازار سرمایه، روایتگر روز معاملاتی فرسایشی برای سهامداران بود. روند نماگرهای سهامی نشان می‌دهد برخلاف انتظار، در روز یکشنبه خبری از حمایت حقوقی‌ها نبود و روند معاملات با بازگشت قدرت خریداران همراه نبود.

کارشناسان معتقدند، در صورتی که محرک‌های بازار از جمله دلار نیمایی تغییر چندان محسوسی پیدا نکند، روند نوسانی بازار ادامه خواهد یافت. صندوق‌های اهرمی نیز، در پایان معاملات دومین روز هفته، در سوی منفی دامنه نوسان خود قرار گرفتند؛ این موضوع مشخص می‌کند معامله‌گران و سرمایه‌گذاران امید چندانی به تغییر شرایط در بازار روز میانی هفته ندارند.

با وجود این، دو خبر مثبت به بازار سرمایه تزریق شده که می‌تواند حال و هوای معاملات را در روز میانی هفته تغییر دهد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «معافیت‌هایی که در حوزه بورس وجود داشته، به قوت خود باقی خواهد ماند. همچنین نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌ها به سطح ۲۰ درصدی بازگشت.»

از همین رو، در راستای پیش بینی بورس روز میانی هفته، می‌توان با توجه به اخبار مثبتی که به بازار سرمایه تزریق شده است، انتظار بازگشت نماگرهای سهامی به ریل مثبت را داشت.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900717

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس امروز ۹ اردیبهشت/افت ۲۰۱۴۵ واحدی
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • بورس در سکوت
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • شاخص بورس امروز ۸ اردیبهشت/رشد ۶۵۲ واحدی
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • رشد بیش‌از ۸ هزار واحدی صبح گاهی بورس