Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@14:23:57 GMT

بازار سرمايه فضايي براي قيمت‌گذاري دانش

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۷۲۴۱۳

بازار سرمايه فضايي براي قيمت‌گذاري دانش

خبرگزاري آريا - رئيس سازمان بورس حضور ايده‌ها، اختراعات، شرکت‌هاي دانش‌بنيان و به طور کلي مظاهر علم و فناوري در بازار سرمايه را زمينه‌ساز يادگيري قيمت‌گذاري فناوري و دانش دانست و ادامه داد: بازار سرمايه جايي است که عرضه و تقاضا قيمت دانش را تعيين مي‌کند و اين موضوع به دانشجويان، پژوهشگران، اساتيد و فعالان عرضه علم و دانش انگيزه مي‌دهد تا هرچه بيشتر توان و تمرکز خود را روي توليد علم و دانش‌ صرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاري آريا، تفاهم‌نامه همکاري ميان فرابورس ايران و پارک علم و فناوري دانشگاه‌ تهران که اهدافي نظير سرمايه‌گذاري و تجاري‌سازي محصولات فناورانه را از طريق اقداماتي همچون همکاري در حوزه‌هاي آموزشي و ارتقا دانش تخصصي مربوط به فعاليت‌هاي فرابورس، تسهيل و کمک به پذيرش شرکت‌هاي فناور و نوآور در بازار فرابورس و استفاده از ابزارهاي متنوع تامين مالي در دستور کار دارد، روز گذشته با حضور رئيس دانشگاه تهران، رئيس سازمان بورس، مديرعامل فرابورس ايران و رئيس پارک علم و فناوري دانشگاه تهران امضا شد.
به گزارش روابط عمومي فرابورس ايران، دکتر محمود نيلي احمدآبادي، رئيس دانشگاه تهران در مراسم امضاي اين تفاهم‌نامه به اهميت علم و دانش در توسعه اقتصادي کشور اشاره کرد و گفت: زماني ما توسعه را در افزايش ازدياد ماشين و زمين مي‌ديديم، اما حالا مي‌دانيم که براي تصور آينده بايد داشته‌هاي خود را بسنجيم داشته‌هايي که مي‌تواند خلق ثروت کند و در رقابت جهاني پايدار باشد. خوشبختانه پذيرفتيم که دانش، پايه توسعه است.
امضاي تفاهم‌نامه همکاري، رخدادي بزرگ و اثرگذار
به گفته وي دانشگاه تهران بيش از 10هزار دانشجوي دکتري و 24هزار دانشجوي ارشد دارد که به عنوان قديمي‌ترين و معتبرترين دانشگاه فعاليت‌هاي خود را متناسب با نياز جامعه و اقتصاد دانش‌بنيان تنظيم مي‌کند.
وي با اشاره به پروژه شهر دانش گفت: اين پروژه به صورت کامل تصويب شده و اميدواريم تا پايان امسال و اوايل سال آينده بخش‌هاي ساخت و ساز طرح را شروع کنيم در حال حاضر نيز حدود 64درصد فضا را دانشگاه در تملک خود دارد و مي‌خواهيم بخش‌هايي از پارک علم و فناوري را نيز در اين محدوده مستقر کنيم.
رئيس دانشگاه تهران همچنين تفاهم‌نامه همکاري ميان فرابورس‌ و پارک علم‌ و فناوري دانشگا‌ه تهران را به‌عنوان رخدادي بزرگ به فال نيک گرفت ‌و گفت: ‌اميدواريم اين همکاري در زمان مشخص دستاوردهاي ملموسي در پي داشته ‌باشد.
فرابورس ايران پيشرو در حوزه تامين مالي دانش‌بنيان‌ها
شاپور محمدي رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار نيز به عنوان ديگر سخنران اين مراسم بر اهميت و جايگاه شرکت‌هاي دانش‌بنيان در اقتصاد کشور تاکيد کرد و گفت: در حال حاضر بسترها و زمينه‌هاي مورد نياز براي نوآوري شرکت‌ها و حرکت آن‌ها در زمينه فناوري و خلق ارزش افزايش چشمگيري داشته و بسياري از اين شرکت‌ها طي سال‌هاي اخير نشان داده‌اند با کمترين امکانات مي‌توانند به موفقيت‌هاي مطلوبي دست يابند.
وي با اشاره به اينکه اگر در بورس‌هاي ما قيمت سهام مبتني بر خلق ارزش تعيين نشود مشکلات عديده‌اي بروز مي‌کند از لزوم قيمت‌گذاري دانش سخن گفت و افزود: بايد رابطه بين بازار سرمايه و دانشگاه‌ها را تقويت کنيم؛ چراکه بازار سرمايه به بسترها و زيرساخت‌هاي فناوري نياز دارد و اين بسترها و نرم‌افزارهاي مورد نياز از توان و ظرفيت دانشگاه‌ها به خوبي قابل استفاده و بهره‌بر‌داري بوده و وابستگي ايران به کشورهاي خارجي را کاهش مي‌دهد.
محمدي با اشاره به حرکت فرابورس ايران در زمينه تقويت و تامين مالي حوزه دانش‌بنيان از اين بورس به عنوان يک بورس پيشرو نام برد و گفت: فعاليت‌هاي فرابورس در طول چند سال اخير نشان داده است که در زمينه تامين مالي حوزه دانش‌بنيان پيشرو بوده و به کمک تابلو دانش‌بنيان در بازار SME، صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري جسورانه و بازار دارايي فکري در اين مسير به خوبي قدم برداشته است.
رئيس سازمان بورس حضور ايده‌ها، اختراعات، شرکت‌هاي دانش‌بنيان و به طور کلي مظاهر علم و فناوري در بازار سرمايه را زمينه‌ساز يادگيري قيمت‌گذاري فناوري و دانش دانست و ادامه داد: بازار سرمايه جايي است که عرضه و تقاضا قيمت دانش را تعيين مي‌کند و اين موضوع به دانشجويان، پژوهشگران، اساتيد و فعالان عرضه علم و دانش انگيزه مي‌دهد تا هرچه بيشتر توان و تمرکز خود را روي توليد علم و دانش‌ صرف کنند.
وي با تاکيد بر اينکه بازار سرمايه آمادگي دارد براي تامين مالي دانشگاه تهران و پارک علم و فناوري اين دانشگاه از ظرفيت‌ها و ابزارهاي خود بهره ببرد بيان کرد: اقدام بعدي بازار سرمايه براي دانشگاه، انتشار اوراق منفعت شهر دانش دانشگاه تهران است.
محمدي با ابراز اميدواري نسبت به مزايا و منافع حاصل از امضاي تفاهم‌نامه همکاري ميان فرابورس و پارک علم و فناوري، اين موضوع را همچنين زمينه‌ساز پيوند و ارتباط ديگر دانشگاه‌ها با بازار سرمايه کشور و بهره‌گيري دو سويه از پتانسيل‌هاي هر دو طرف براي رفع چالش‌ها و نيازهاي آن‌ها دانست.
جذب 120 ميليارد تومان منابع مالي براي سرمايه‌گذاري در حوزه دانش‌بنيان
از سوي ديگر مديرعامل فرابورس ايران نيز در اين مراسم با بيان اينکه تاکنون 20 صندوق سرمايه‌گذاري جسورانه درخواست تاسيس خود را ارائه کرده‌اند، به پذيره‌نويسي 3 صندوق VC به ارزش 120 ميليارد تومان اشاره کرد و گفت: از طريق پذيره‌نويسي اين صندوق‌ها بخشي از منابع مالي براي سرمايه‌گذاري در حوزه دانش‌بنيان جذب شده است.
امير هاموني با اعلام اينکه يک صندوق VC با سرمايه 10 ميليارد تومان در شرف پذيره‌نويسي است، از دريافت موافقت اصولي 7 صندوق جسورانه با سرمايه 170 ميليارد تومان خبر داد و گفت: صندوق جسورانه دانشگاه تهران يکي از اين 7 صندوق است که در شرف پذيره‌نويسي قرار دارد.
به گفته وي همچنين تعداد 9 صندوق سرمايه‌گذاري جسورانه نيز درخواست موافقت اصولي خود را ارائه کرده‌اند که در مجموع 200 ميليارد تومان سرمايه دارند.
وي همچنين از بازار دارايي فکري فرابورس به عنوان يک بازار متشکل و در نوع خود کم‌نظير در دنيا نام برد و افزود: در حوزه بازار دارايي فکري نيز که 227 اختراع، طرح و پتنت ثبت شده شاهد معامله 6 طرح صنعتي و اختراع به ارزش بالغ بر 4 ميليارد تومان معامله هستيم که اين موضوع نشان‌ مي‌دهد 4 ميليارد تومان فکر و دانش در يک بازار متشکل معامله شده است.
مديرعامل فرابورس به دستاورد اين تفاهم‌نامه اشاره کرد و گفت: در بحث تفاهم‌نامه مهم‌ترين محور موجود پذيرش شرکت‌هاي دانش‌بنيان پارک علم و فناوري دانشگاه تهران در تابلو دانش‌بنيان در فرابورس است و همکاري بين پارک و فرابورس به گسترش و رونق بازار دارايي فکري مي‌انجامد.
به گفته هاموني امضاي تفاهم‌نامه با پارک علم و فناوري دانشگاه تهران به عنوان نخستين و بزرگ‌ترين پارک دانشگاهي کشور به طور قطع نقطه عطفي در مسير فعاليت‌هاي بازار دارايي فکري خواهد بود.
مديرعامل فرابورس ايران با اشاره به اينکه ما نيازمند استفاده از ذخيره دانش دانشگاه تهران در مسير فعاليت‌هاي خود هستيم گفت: فرابورس در حوزه معاملات الگوريتمي سهام به شدت نياز به داده‌پردازي و رشته‌هاي مهندسي که به ظاهر با بازار مالي نامرتبط هستند دارد و حتي در رشته حقوق نيز مي‌توان با ارائه مثال‌هاي مختلف، به توسعه معامله الگوريتمي در بازار کمک کرد.
برنامه راه‌اندازي تالار اختصاصي بازار سرمايه در حوزه دانش‌بنيان
همچنين در بخش ديگري از مراسم عباس زارعي، رئيس پارک علم و فناوري دانشگاه تهران به جايگاه اين پارک در حوزه دانش‌بنيان اشاره کرد و گفت: دانشجويان داراي ايده‌هاي فناورانه از مخاطبان اين پارک به شمار مي‌روند و مراکز رشد، نوآوري و کارآفريني نيز در اين پارک فعال هستند.
وي در خصوص پروژه شهر دانش نيز گفت: بخشي از ايده شهر دانش در پارک علم و فناوري دانشگاه تهران انجام مي‌شود تا نيازهاي کشور را حل کند. شهر دانش براي رسيدن به نسل سه و چهار دانشگاه تنظيم شده تا دانشگاه تهران هرچه سريع‌تر به اين مهم دست يابد و اجراي اين پروژه تاکنون موجب اشتغال بيش از 60هزار فارغ‌التحصيل جوان و محقق شده است.
زارعي در ادامه به تشريح اهداف انعقاد اين تفاهم‌نامه پرداخت و گفت: راه‌اندازي و تشکيل قطب سرمايه‌گذاري فرابورس در حوزه شرکت‌هاي دانش‌بنيان، همکاري و مشارکت در راه‌اندازي و راهبري اتاق سرمايه به عنوان قطب سرمايه‌گذاري، راه‌اندازي تالار منطقه‌اي – اختصاصي فرابورس در حوزه شرکت‌هاي دانش‌بنيان، همکاري در برگزاري رويدادهاي نوآوري و تخصصي مربوط به حوزه سرمايه‌گذاري و کمک به تجاري‌سازي فناوري‌هاي واحد فناور از جمله اهدافي است که در انعقاد اين تفاهم‌نامه دنبال مي‌شود.
لازم به ذکر است اهدافي نظير سرمايه‌گذاري و تجاري‌سازي محصولات فناورانه از طريق اقداماتي همچون همکاري در حوزه‌هاي آموزشي و ارتقا دانش تخصصي مربوط به فعاليت‌هاي فرابورس، تسهيل و کمک به پذيرش شرکت‌هاي فناور و نوآور در بازار فرابورس و استفاده از ابزارهاي متنوع تامين مالي، همکاري در برگزاري رويدادهاي نوآورانه و تخصصي مربوط به حوزه‌هاي سرمايه‌گذاري و تامين مالي مانند فين‌‌استارز، کمک به تجاري‌سازي فناوري‌هاي شرکت‌هاي مستقر در پارک علم و فناوري از طريق بازار دارايي فکري و ... در دستور کار تفاهم‌نامه يادشده است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۲۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی وزیر علوم ضمن تشکر از زحمات مسعود میرزایی شهرابی، در حکمی ۴ ساله "علی اسماعیلی" را به سمت رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب کرد.

در حکم انتصاب محمدعلی زلفی‌گل خطاب به علی اسماعیلی آمده است:

پس از حمد خدا و درود و صلوات بر محمد و آل محمد(ص)، نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجربه جناب‌عالی و با عنایت به پیشنهاد معاون محترم فناوری و نوآوری به موجب این حکم به مدت ۴ سال به عنوان رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب می‌شوید. امید است با توجه به راهبردهای اساسی دولت مردمی، نقش شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری و نوآوری به ویژه توسعه پارک و مراکز رشد و حل مشکلات پیش روی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان مستقر در پارک ایفا کنید.

در این حکم، بر محورهای زیر به عنوان ماموریت رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاکید شده است:

تعامل و تکامل هم‌افزا با استانداری، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی، صنایع خصوصی و دولتی.

ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پارک به منظور ارتقای کمی و کیفی  خدمات مورد نیاز توسعه کسب‌وکار شرکت‌ها و واحدهای فناور

بسترسازی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای ظهور و بروز نوآوری

مشارکت و ایفای نقش موثر در ارتقای زیست‌بوم نوآوری و فناوری منطقه

طراحی سازوکار لازم جهت تربیت نیروی انسانی متخصص در سطوح و حوزه‌های مختلف مورد نیاز پارک علم و فناوری

 توجه ویژه به معضل بیکاری و تلاش برای ایجادطرح‌های اشغالزایی دانش‌بنیان و تغییر فرصت کارجویی به کارآفرینی

 تدوین سازوکار علمیاتی جهت تحقق مرجعیت و دیپلماسی فناوری و نوآوری و رصد فناوری‌های نوظهور

 بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و غیردولتی در راستای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان

تلاش در جهت اموریت‌گرایی پارک و ایجاد قطب‌های فناوری

سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و جذب فن‌آموز، دستیار و پسادکتری فناوری

مهندسی پروژه‌های کلان فناوری و تبدیل آنها به ریزپروژه‌ها و واگذاری آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان جهت اجرا.

امید است با استعانت از خدای سبحان، درایت جنابعالی و همکاری و همراهی با روسای دانشگاه‌ها پارک‌های علم و  فناوری، نقشی اساسی در  تحقق اهداف نظام علم و فناوری و ارتقای عملکرد این حوزه ایفا نمایید.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، علی اسماعیلی زاده آمل_ 1363 دانش‌آموخته مهندسی هوافضا و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادیار است که پیش از این نیز معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی بود. وی همچنین حدود 10 سال تجربه کار در زیست‌بوم فناوری و استارتاپی در خارج از کشور را دارد و بیش از 90 مقاله علمی پژوهشی در نشریات علمی بین‌المللی منتشر کرده است.

از افتخارات کسب‌ شده اسماعیلی می‌توان به دانشجوی نمونه کشوری، پژوهشگر برتر دانشگاه فردوسی مشهد، دانش‌آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان و جوان ایرانی برتر در حوزه فناوری‌های نوین در خارج از کشور اشاره کرد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید